Przystawki
Proziaki smalec z fasoli oraz masło szczypiorkowe | 25 pln |
Baba z kiszonej kapusty z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i olejem szczypiorkowym | 39 pln |
Bryndza z ziołami z marynowaną kalarepą z tymiankiem, kiszonym ogórkiem, ogórkiem gruntowym i rzodkiewką | 43 pln |
Tatar z jelenia z kaparami, szalotką, szczypiorkiem, majonezem lubczykowym oraz pajdą grillowanego chleba | 69 pln |
Młode ziemniaki / woda z zsiadłym mlekiem, olejem szczypiorkowym i wędzoną makrelą | 39 pln |
Młode ziemniaki / las z serem dojrzewającym i suską sechlońską | 35 pln |
Sałatki
Sałata noi z kurczakiem jajkiem na miękko, sezonowymi warzywami, serem dojrzewającym i olejem ziołowym | 47 pln |
Sałata noi zielone liście z serem bundz, botwiną, pastą ziołową i dymką | 49 pln |
Zupy
Wywar z pieczonych pstrągów z botwiną i rakami, gotowanymi ziemniakami i smażonym sandaczem | 56 pln |
Zupa z kiszonej kapusty z fasolą duży jaś oraz kawałkami duszonej wołowiny | 58 pln |
Zupa pomidorowa z lanymi kluskami i serem bundz | 35 pln |
Święconka z jajkiem na miękko, chrzanowym puree oraz wiejską kiełbasą, wędzonym twarogiem i olejem szczypiorkowym | 37 pln |
Mączne
Kopytka z omastą ręcznie robione, z wędzonym twarogiem | 39 pln |
Kopytka z oscypkiem ręcznie robione, z dymką i wędzoną śliwką | 42 pln |
Pierogi z rakami i kaszą jęczmienną w maślanym sosie z kiszonych ogórków | 56 pln |
Pierogi z prawdziwą bryndzą pieczonym młodym selerem i masłem szczypiorkowym | 36 pln |
Pierogi z mięsem omastą, kwaśną śmietaną i dymką | 44 pln |
Danie główne
Pieczona kapusta w maśle na budyniu ziemniaczanym z lokalnym twarogiem i grzankami | 42 pln |
Pstrąg z patelni sos rakowy, koperkowe puree oraz kiszona kapusta z jabłkami szara reneta | 79 pln |
Gulasz z dzika ze śliwką sechlońską, pampuch, smażona botwina z koperkiem | 61 pln |
Schabowy z kością duszona kapusta z chrzanem, młode pieczone ziemniaki | 64 pln |
Pierś z kurczaka zagrodowego w maślanym puree oraz z młodymi marchewkami | 79 pln |
Burger noi proziak, jagnięcina, karmelizowana cebula z tymiankiem, jeżyny, majonez miętowy, pomidor, kisz, ogórki, pieczone młode ziemniaki | 53 pln |
Desery
Pampuch jabłka szara reneta w syropie tymiankowym, kwaśna śmietana | 25 pln |
Rabarbar w galaretce różanej z lodami waniliowymi | 27 pln |
Sezonowe owoce pod kruszonką z bitą migdałową śmietaną | 22 pln |