MENU RESTAURACJA NOI RESORT
Menu jesienne
| Karczek | brioche | dynia z chrzanem | piklowana cebula. | 52 pln |
| Zupa cebulowa | grzanka | ser gruyère | konfitura z figi. | 42 pln |
| Gulasz z gęsiny Gęsie żołądki duszone z warzywami, boczniakiem i kasztanami | kopytka dyniowo-ziemniaczane | 75 pln |
| Sernik | dynia | przyprawy korzenne. | 32 pln |
| Rozgrzewajaca herbata malinowa | 24 pln |
| Karmelowe Latte | 24 pln |
| Pumpkin Spice Matcha Latte | 32 pln |
| Grzane wino białe / czerwone | 28 pln |
menu restauracja noi resort
Przystawki
| Tatar z jelenia z kaparami, szalotką, szczypiorkiem, majonezem lubczykowym, oliwą truflową oraz pajdą grillowanego chleba | 69 pln |
| Moskole z masłem ziołowym, okrasą z boczku i bryndzą | 32 pln |
| Śledź a'la Matias na grzance z pastą z ciecierzycy i buraków, majonezem koperkowym, ogórkiem kiszonym i cebulką i jabłkiem | 39 pln |
| Deska serów | 68 pln |
| Deska regionalnych wędlin | 62 pln |
menu restauracja noi resort
Sałatki
| Sałata "noi" z kurczakiem a'la cezar z grzankami, sezonowymi warzywami, anchois i sosem cezar | 48 |
| Sałatka z kozim serem, jajkiem poche, granatem, vinaigrette orzechowym i pieczonymi warzywami | 55 pln |
menu restauracja noi resort
Zupy
| Zupa rybna ze świeżą i wędzoną rybą, pomidorami i imbirem. | 62 pln |
| Zupa pomidorowa z lanymi kluskami i serem bundz | 35 pln |
| Zupa pomidorowa vege z grzankami i serem weganskim | 35 pln |
| Święconka sądecka zupa regionalna z jajkiem, serwatką, chrzanowo-ziemniaczanym puree oraz wiejską kiełbasą, wędzonym serem i olejem szczypiorkowym | 37 pln |
| Rosół ze sztuką mięsa z domowym makaronem, marchewką i pietruszką i lubczykiem | 39 pln |
menu restauracja noi resort
Mączne
| Pierogi z prawdziwa owczą bryndzą i palonymi ziemniakami z wedzoną śmietaną i szczypiorkiem | 46 pln |
| Pierogi z policzków wołowych z omastą, kwaśną śmietaną i dymką | 49 pln |
menu restauracja noi resort
Dania główne
| Pieczony kalafior w maśle na budyniu ziemniaczanym, tartą z masłem, lokalnym twarogiem, posypką orzechową i chipsami z ziemniaka | 42 pln |
| Pstrąg Rożnowski grillowany z masłem cytrynowo-ziołowym, pieczonymi batatami i białą kapustę | 79 pln |
| Gulasz z dzika ze śliwką sechlońską, domowym knedlem, botwinką i koperkiem | 75 pln |
| Kotlet schabowy z kością z puree ziemniaczanym, młodą kapustą i koperkiem | 64 pln |
| Grillowany filet z kurczaka kukurydzianego w parmezanowym sosie z kaszotto perłowym z zielonymi warzywami | 69 pln |
| Żeberka wieprzowe zapiekane w sosie barbecue z wędzoną śliwką, młodymi ziemniakami z koperkiem i sałatką z rukoli, pomidorów, ogórków i czerwonej cebuli | 79 pln |
| Burger "noi"w proziaku, z jagnięciną, majonezem miętowym, pomidorami | 58 pln |
| Burger "noi" z kurczakiem w proziaku, z sosem musztardowo-majonezowym, serem mimolette, pomidorami | 52 pln |
menu restauracja noi resort
Steki
| Antrykot wołowy Stek z antrykotu, pochodzący od sprawadzonych dostawców mięsa premium. Mięso charakteryzujące się wyrazistym smakiem, odpowiednią marmurkowatością oraz soczystością | 129 pln |
| Polędwica wołowa Delikatna i szlachetna część wołowiny, pochodząca od lokalnych dostawców mięsa premium. Mięso o wyjatkowej kruchości i subtelnym smaku- idealne dla miłośnikow klasyki | 110 pln |
| Porterhouse Okazały stek łączący dwa światy- delikatną polędwicę i pełęn smaku rostbef, oddzielne charakterystyczną kością w kształcie litery ,,T". Idealny dla prawdziwych koneserów | 160 pln |
Dodatki
| Frytki belgijskie | 18 pln |
| Frytki belgijskie z pudrem boczkowym | 20 pln |
| Frytki belgijskie z podwędzanym majonezem i prażoną cebulką | 22 pln |
| Ziemniaki pieczone z czosnkiem i serem dojrzewającym | 25 pln |
| Sos pieprzowy | 14 pln |
| Masło ziołowe z suszonymi pomidorami | 12 pln |
| Masło stekowe z dodatkiem kaparów, anchois i koniaku | 16 pln |
| Pomidorki z cebulką, papryczką japaleño i dressingiem cytrusowym | 22 pln |
| Sezonowe kiszonki- własnej produkcji | 20 pln |
| Pieczone bataty | 25 pln |
| Warzywa grillowane | 22 pln |
menu restauracja noi resort
Desery
| Brioszka z kremem cytrynowym, konfiturą pomarańczową, owocami i lodami śmietankowymi | 39 pln |
| Serniczki smażonez karmelem dyniowym, ciastkiem maślanym i owocami | 34 pln |
| Tiramisu śliwkowe z kremem mascarpone, biszkoptami, kawą amaretto | 35 pln |
specjalnie skomponowane
Menu dla dzieci
| Domowy rosołek podawany z makaronem | 20 pln |
| Kurczaczek panierowana pierś z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki | 32 pln |
| Leniwe na słodko ze śmietanką i cukrem | 25 pln |
| Frytki z ketchupem i sosem majonezowym | 12 pln |
| Smażone serniczki - wersja mini z karmelem dyniowym, ciastkiem maślanym i owocami | 25 pln |
| Lody dwie gałki lodów z polewą, o smaki prosimy pytać kelnera:) | 15 pln |